Pentru Produse Proaspete

În portofoliul de produse al ALINDA RO, puteţi  găsi proteine din lapte şi stabilizatori pentru toate tipurile de iaurt: cu coagul ferm si coagul spart.

În plus, ALINDA RO oferă soluţii eficiente din punct de vedere economic pentru producţia de iaurt, oferind o varietate de proteine din lapte şi stabilizatori pe bază de grăsimi animale sau vegetale.


Produs Caracteristici Aplicari Continut de proteine Functionalitate
Ingrosare Gel Crema
PROMIL 320 Pregatirea lactatelor de baza Iaurt, deserturi, lapte UHT 39% ++ + ++
PROMIL CONC 76 Proteine din lapte Iaurturi solide si cu continut redus de grasime 76% +++ +++ ++
PROMIL CONC Proteine din lapte Iaurturi solide si cu continut redus de grasime 88% ++++ +++ ++
PROMIL MPC 85 Proteine din lapte concentrat Iaurturi 82% (85% d.b.) ++ ++++ +
PROMIL HG 350 Proteine din lapte Iaurturi degresate 35% - +++ ++++
PROMIL Na Proteine din lapte cazeinate Iaurturi 91% ++++ - -
PTOTAL-K 651 Proteine din lapte Iaurturi lichide si solide 50% ++++ ++ +
PROTAL 507 Proteine din lapte Iaurturi lichide si solide 50% +++ +++ +++
PROTAL 607 Proteine din lapte Iaurturi lichide si solide 60% +++ +++ +++
Pentru Brânzeturi

Ingredientele ALINDA RO sunt potrivite pentru toate tipurile de brânzeturi, proaspete şi fermentate, si de asemenea, sunt recomandate pentru aplicare atât în tehnologiile tradiţionale de producţie cât şi in cele mecanizate.

• Brânzeturi proaspete: Labneh, tip Philadelphia, brânză albă, brânză cottage, branza de casa, urda, Burgos, brânză Petits Suisses
• Brânzeturi procesate si imitatii de branza: rasă, felii şi tartinabilă
• Iaurturi şi produse fermentate: iaurturi cu coagul ferm si spart, lapte batut, sana, iaurturi greceşti şi alte specialitaţi

• Deserturi din lactate: budinci, creme, crema Custard
• Creme: frişcă, cremă de brânză, UHT, cu conţinut redus de grăsimi şi non-lactate
• Brânzeturi moi: brânză Camembert şi alte specialitati din branza
• Brânzeturi Solide şi semi-solide: Cheddar, Edam, Emmental, etc
• Brânzeturi din lapte degresat: tip Mozzarella, Provolone şi alte brânzeturi
• Brânzeturi cu mucegai: tip Roquefort, d’Auvergne, Gorgonzola, etc

Produs Caracteristici Aplicari Continut de proteine Functionalitate
Ingrosare Gel Crema
PROMIL CONC Proteine din lapte Branza Labneh, Philadelfia 88% ++++ +++ +
PROMIL MPC 85 Proteine din lapte concentrat Branza 82% (85% d.b.) ++ ++++ +
PROMIL HG 350 Proteine din lapte Branzeturi cu zer 35% - +++ ++++
PROMIL WPC 65 Proteine din lapte concentrate Branza procesata 65% - ++++ ++
PROMIL CONCa Proteine din lapte Branza Labneh, Philadelfia 88% ++++ + ++
PROMIL Ca Proteine din lapte cazeinate Branza 91% +++++ - -
PROPLEX 11 Proteine din lapte concentrat Branza 76% ++ ++++ +
Pentru Brânzeturi Procesate

ALINDA RO sugerează producătorilor de brânzeturi, în special celor care produc brânzeturi procesate, o gamă de produse, inclusiv ingrediente cu beneficii semnificative pentru acest tip de brânză.

Specialitatea ingredientelor ALINDA RO consolidează creşterea producţiei de brânzeturi procesate, în special în cazul de înlocuire parţială a substantei uscate.

Produs Caracteristici Aplicari Continut de proteine Functionalitate
Ingrosare Gel Crema
PROMIL PCC Proteine din lapte Triunghiuri de branza topita, branza tartinabila 78% ++ +++ ++++
PRO 2000 Prepararea produselor alimentare Branza pentru pizza, branza topita, branza procesata 76% ++++ ++ +
PRO 2002 Prepararea produselor alimentare

Branza Mozzarella procesata

77% +++ +++ ++
PRO 102 Prepararea produselor alimentare Branza tartinabila 75% ++ ++ ++++
PROMIL RE Cazeină cheag Branza procesata 92% ++++ + N/A
Concentrat Proteic din Lapte (MPC)

MPC (Concentrat Proteic din Lapte) este o proteina concentrata din lapte, obtinuta prin ultrafiltrarea laptelui proaspat degresat si uscarea prin pulverizare. Aceasta conţine cazeină şi proteine din zer, ca şi laptele proaspat. Raportul dintre aceste două proteine se menţine la 4:1 ca şi în cazul laptelui proaspăt. Prin urmare, MPC este ideal pentru imbogatirea cu proteine a laptelui. Deoarece temperatura de uscare pentru MPC este foarte scăzută, conţinutul de proteine denaturate din zer este, de asemenea, foarte scăzut. Această ultimă caracteristică face MPC ideal pentru producţia de brânzeturi. Acesta poate fi folosit la producţia de brânzeturi moi şi semi moi, cum ar fi brânza proaspata sau brânza telemea, dar şi la producţia de brânzeturi semi tari sau tari cum ar fi caşcavalul, brânza Edam sau brânza Gouda. Un dozaj mic de 2%, cu valoarea corespunzătoare de grăsime, măreşte randamentul producţiei de brânzeturi cu mai mult de 55%. Fiind un produs pur din lapte acesta nu are statutul juridic al altor aditivi. Conform legislaţiei UE, imbogatirea laptelui si a produselor lactate cu proteine este permisa.

Beneficiile MPC:

  • uşor de manipulat: MPC este uşor de dizolvat în lapte proaspat, nu trebuie luate măsuri speciale. Se poate pastra pentru o perioadă lungă de timp în condiţii ambientale;
  • creşterea randamentului: cu mai mult de 55%;
  • stabilitate: spre deosebire de laptele proaspat, calitatea MPC este stabilă pe tot parcursul anului;
  • reducerea deşeurilor: cu MPC puteţi reduce raportul dintre zer si brânză de la 9:1 la 5:1 (în cazul caşcavalului) şi de la 6:1 la 3,5:1 (în cazul brânzei telemea). Conţinutul de lactoză al zerului rămâne stabil;
  • reducerea costurilor: preţul pe kilogram, manipularea usoara, logistica, toate aceste cheltuieli scad o data cu folosirea MPC.


ALINDA RO este cel mai bun partener  al dumneavoastră pentru MPC. Experienţa noastra de-a lungul anilor şi "know-how"-ul avansat din punct de vedere tehnologic vă pot ajuta în adoptarea  MPC la standardele dumneavoastră de producţie.